Over ‘De Kortkolom’

De Kortkolom doet wat de Belgische sportjournalisten permanent vergeten, de aandacht vestigen op de nevensporten, sporten die enkel te vinden zijn in (jawel) de kortkolom. Voetbal en koers worden al genoeg belicht en komen hier dus niet aan bod. Exploten van kunstschaatsers, hoogstandjes van gymnasten en krachttoeren van skiërs wel.

De Kortkolom behandelt niet enkel de Belgische sportwereld, maar kijkt verder. We voorzien analyses en artikels over de mondiale, maar in de Belgische media vergeten, helden van de kortkolom.

Wie zit er achter de Kortkolom?

Arne Brinckman is de oprichter van De Kortkolom. Al van jongs af aan volgt Arne de sportwereld op de voet. Hij brengt meerdere dagen (en avonden) per week door voor TV waar hij allerlei sporten vanop de eerste rij bekijkt. Arne is een voetbal -en koersfan, zoals vele Belgen, maar volgt ook veel andere sporten. Zijn favorieten zijn: biatlon, alpineskiën, golf, snelschaatsen, formule 1, en vele anderen. Arne richtte De Kortkolom op, omdat hij zich ergerde aan de Belgische sportmedia. Hij wil alle sporten de aandacht geven die ze verdienen.

Met behulp van gastschrijvers, allemaal kenners van hun sporttak, probeert De Kortkolom een kwalitatieve verslaggeving aan te bieden. De Kortkolom is echter nog steeds op zoek naar gastschrijvers. Mocht je zin hebben om voor De Kortkolom een artikel/analyse te schrijven, vul dan het contactformulier in!